gallery/logotip-drustvo-barven-web(1)
gallery/logotip-drustvo-barven-web(1)

V CVIČKOVI PRESTOLNICI NA DOLENJSKEM MARTINOVANJU

NOVO MESTO, 11. 11. 2016

Minuli vikend je bil v znamenju Martinovanj na Dolenjskem. V novomeški občini je tokrat prvič potekalo v hostlu Situla na Glavnem trgu. Organizator dogodka, zavod Bajka, je poskrbel za pester program ter zabavni vložek vse tja do poznih jutranjih ur. Zabavali so nas ansambel Pogum, harmonikarji, Mestna godba Novo mesto, izveden je bil krst mošta, vzporedno je potekala še ustvarjalna delavnica za najmlajše. Županovo vino 2016/2017 si je po mnenju strokovne komisije prislužil Janez Colnar iz naše vinorodne Trške gore.

Tu smo se poleg ostalih vinogradniških društev predstavili tudi mi. Trudimo se in želimo biti vedno v koraku s časom. Obiskovalce smo tako zabavali z zanimivo igro o Dolenjski, kjer smo prišli do določenih ugotovitev.

Med raznovrstno ponudbo smo jim med drugim ponudili tudi naša domača vina in sicer dolenjsko belo, modro frankinjo in seveda kralja med kralji, cviček.

Srce Dolenjske obenem vabi vse ljubitelje pohodništva ter vinskih goric na naš naslednji, že drugi pohod po Trški gori. Tematika pohoda bo praznično obarvana, zatorej vabljeni 4. 12. 2016 na novo doživetje v objem vinskih goric tudi vi!