gallery/logotip-drustvo-barven-web(1)
gallery/logotip-drustvo-barven-web(1)

Mariborsko SRCE s SRCEM Dolenjske skupaj po Dolenjski

Novo mesto, 23.09.2017

Turistično rekreativno društvo Srce Dolenjske je na izredno topel, prav prijeten sobotni dan popeljalo skupino mariborskega SRCA po Dolenjski. Z nabito polnim avtobusom smo drveli novim dogodivščinam naproti.

Obiskali in oživljali smo spomine dveh naših izjemnih mož, ambasadorjev cvička, Toneta Pavčka in Lojzeta Slaka. V Novem mestu smo s skupnimi močmi ugibali, po čem je pravzaprav prepoznavno mesto. So to situle, naša smaragdna lepotica Krka, morda novi Clio, Krkine septolete, cviček ali morda naš "Kapitelj"?

Srce Novega mesta ostaja Glavni trg. "Ujeli smo še zadnji vlak" in se tako izognili težko pričakovani prenovi mestnega jedra. Odleglo nam je. Gostom želimo ponuditi le najboljše in najlepše.

Naš čudovit gričevnat svet smo občudovali in osvajali na poti proti vrhu novomeške Trške gore. Kdor vztraja, zmaguje. Zmagali smo prav vsi. Prav prijetno se je bilo vsesti v cerkvi Marijinega rojstva, zavrteti čas nazaj v obsežno zgodovino ter se dotakniti njenih posebnosti. Ob dobrem kozarčku cvička ter kulinaričnih dobrotah je beseda še lažje stekla.

Društvo Srce Dolenjske je tako tudi na tem dogodku doseglo svoj namen. Predstavilo je naš čudovit "dolenjski svet", poneslo imena posameznih znamenitosti v Maribor ter ponovno širilo prepoznavnost in razvoj naše novomeške Trške gore.

Dolenjska ... in mi smo že tam!